Tesla holder fast i udviklingen af AI trods granskning af autopilot

Selskabet kommenterer fortsat ikke på efterforskningen af Teslas autopilot, som blev sat i gang efter 11 ulykker.
Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Tesla-topchef Elon Musk fastholder sit fokus på kunstig intelligens efter en uge med intensiverende granskning af Teslas autopilotsystem.

Det skriver The Wall Street Journal.

Elon Musk har under en uge med øget opmærksomhed fra de amerikanske trafikmyndigheder valgt at insistere på vigtigheden af kunstig intelligens.

Ambitionen er nu at bygge en robot i menneskeform til at udføre gentagne og repetitive opgaver.

"Tesla er meget mere end et elbilsselskab. Anvendelsen af sådanne robotter kan fundamentalt ændre økonomien og potentielt lindre mangel på arbejdskraft. På lang sigt vil sådan en robot gøre det nødvendigt at give universal basisindkomst eller vederlag uden forpligtelser," sagde Elon Musk ifølge The Wall Street Journal.

Alt imens Tesla ser nye muligheder for kunstig intelligens, er elbilproducentens autopilotsystem atter kommet i søgelyset hos de amerikanske myndigheder National Highway Traffic Safety på grund af færdselsuheld.

Undersøgelsen sker på baggrund af 11 biluheld siden januar 2018, hvor Teslas biler var involveret. Den slags undersøgelser kan potentielt resultere i tilbagetrækning af produkter.

Dertil kommer, at to senatorer har bedt den føderale handelskommission, Federal Trade Commission (FTC), om at undersøge, om Tesla har været vildledende i sin markedsføring af autopiloten og kørselsassistance, som kaldes Full Self Driving.

Tesla kommenterede ikke efterforskningen i forbindelse med offentliggørelsen af planerne om robotten. Prototypen ventes klar i løbet af næste år.

Teslas autopilot skal granskes af de amerikanske myndigheder for anden gang 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også