Flypersonale hos Lufthansas datterselskab varsler strejke

Varslet kommer, efter at parterne ikke kunne nå til enighed om, hvorvidt der skal tilføjes yderligere ressourcer for at lette det, som fagforeningerne kalder et hårdt arbejdspres på de ansatte.
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

De tre fagforeninger, der samlet repræsenterer de kabineansatte hos Brussels Airlines, som er et datterselskab til Lufthansa, har indgivet et strejkevarsel, skriver Check-in.

Strejken vil starte den 26. august og kommer efter et møde mellem parterne den 19. august, hvor det ikke lykkedes at nå til enighed.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Fagforeningerne mener ikke, at flyselskabets ledelse er lydhør over for fagforeningernes krav om, at der øjeblikkeligt bliver tilføjet flere ressourcer for at lette det hårde pres på personalet.

"Ledelsen nægter kategorisk at forhandle strukturelle løsninger for at forbedre de kollektive arbejdsaftaler, som Lufthansa indførte i 2020," lyder det fra parterne i en erklæring.

Brussels Airlines har indtil videre foreslået at ansætte yderligere 20 medarbejdere og fordømmer "enhver social handling, der kan skade kunderne og påvirke andre medarbejderes arbejdsbyrde og bringe virksomhedens fremgang og dens økonomiske stabilitet i fare."

Comeback til passagerfly giver mere plads til luftfragt – og det får priserne til at falde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også