SBS præciserer forventninger efter salg

Det børsnoterede reservedelsselskab venter nu et overskud på knap en kvart milliard kr. for helåret.
Foto: SBS Group, PR
Foto: SBS Group, PR

Scandinavian Brake Systems (SBS) præciserer sine forventninger til de ophørende aktiviteter, oplyser selskabet i forbindelse med sit regnskab for første halvår 2021.

SBS venter nu et overskud fra salget på 242,3 mio. kr., mens der ikke oplyses en tidligere forventning. Salgsavancen er fordelt på 153,6 mio. kr. fra SBS Friction og 88,7 mio. kr. fra SBS Automotives.

"SBS Group har siden årsskiftet afhændet begge sine datterselskaber. Salgene har reduceret den rentebærende gæld markant og genoprettet egenkapitalen efter en årrække med betydelig underbalance som følge af den forfejlede Notox-investering i 2010'erne. Der er dermed skabt mulighed for, at SBS Groups aktionærer kan få udbetalt et provenu i foråret 2023," skriver selskabet i sit regnskab.

I årets første halvdel har SBS landet en omsætning på 1,5 mio. kr., hvilket er betaling for serviceydelser fra de nye ejere af SBS Friction, oplyser SBS. Til sammenligning lå omsætningen i første halvdel af 2020 på 302,6 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITDA) endte med et tab på 11,5 mio. kr. mod et overskud på 29,8 mio. kr. i samme periode året før.

Resultatet efter skat af de fortsættende aktiviteter var negativt med 15,1 mio. kr. mod et overskud på 0,6 mio. kr. i første halvdel af 2020.

"SBS Group har valgt ikke at tilpasse sammenligningstallene efter salgene, da værdien af denne information ikke retfærdiggør arbejdsbyrden," skriver selskabet i sit regnskab.

Freetrailer havde pæn vækst over hele linjen i fjerde kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også