Sydbank om kommende SAS-regnskab: Bedring på vej i første regnskab under ny topchef

Den forventede fremgang skal dog stadig ses i lyset af de meget lave niveauer under coronakrisen, skriver Sydbank.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
af ritzau finans

Der er bedring i sigte, når SAS i næste uge fremlægger kvartalsregnskab.

Det vurderer Sydbank i en ny analyse, hvor banken fremhæver tal fra flyselskabets konkurrenter.

"Konkurrentregnskaberne har alle været præget af beskeden forbedring i indtægterne, da der igen er kommet gang i flyvningerne fra juni. Omdrejningspunkterne har for de fleste flyselskaber været omkostningsbesparelser og opskalering af aktiviteten," skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen.

"De slunkne pengekasser er nu hjulpet af kundernes forudbetalinger af billetter, men underskuddene i sektoren er stadig store," lyder det videre.

Han understreger dermed, at den forventede fremgang skal ses i forhold til meget lave niveauer, som rejsesektoren har været ramt af under coronapandemien.

Regnskabet, der offentliggøres onsdag, bliver samtidig det første under den nye administrerende direktør, Anko van der Werff.

Ifølge Jacob Pedersen er det dog endnu for tidligt at vente store strategiske udmeldinger fra topchefen. Han mener, at man i stedet bør rette blikket mod årsregnskabet, der efter planen lander 30. november i det skæve regnskabsår.

"Han har haft småt med tid til at planlægge de store forandringer endnu, så vi forventer kun ret sparsomme kommentarer om nye initiativer," skriver Sydbank.

Forud for regnskabet har banken justeret sine estimater en anelse, så der nu ventes en indtjening per aktie på minus 0,91 svenske kr. per aktie i regnskabsåret 2020/2021 mod tidligere minus 0,78 svenske kr. per aktie i samme periode.

Også i 2021/2022 forventer Sydbank et underskud fra SAS, men også estimatet her justeres ned. Sydbank tror nu på minus 0,07 svenske kr. per aktie mod tidligere minus 0,11 svenske kr. per aktie.

SAS vil ikke kræve vaccination blandt medarbejdere – men måske senere

Passagertrafikken mere end fordoblet i juli hos SAS 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også