MobilityWatch

SAS-chef: Stadig spørgsmålstegn ved antallet af forretningsrejsende

Det endnu er for tidligt for alvor at sige, hvordan udviklingen for forretningsrejsende bliver efter coronakrisen, siger topchef.

Anko van der Werff, administrerende direktør hos SAS | Foto: IATA / PR

Der er bedring at spore for luftfartsselskabet SAS, som dog fortsat tynges af store underskud, selv om kapaciteten og passagerantallet igen er begyndt at vokse pænt.

I analytikerkredse er et af de store spørgsmålstegn for luftfartsindustrien og SAS i særdeleshed, i hvor høj grad de forretningsrejsende vil vende tilbage.

Under coronakrisen har mange vænnet sig til at arbejde hjemmefra og holde møder via digitale platforme som Zoom og Teams, og det kan meget vel til en vis grad fortsætte, selv efter at rejserestriktionerne verden over ophæves, lyder det fra flere iagttagere.

Det kan blive et problem for SAS, der historisk har haft en stor kundegruppe i netop de forretningsrejsende.

Hos SAS selv lyder vurderingen, at det endnu er for tidligt for alvor at se, hvordan udviklingen på den front bliver efter sommeren, der er højsæson for ferierejsende.

"Det er lige nu stadig et stort spørgsmålstegn. September er en af de måneder, der er større på forretningsrejsesiden. Så det er stadig lidt for tidligt at sige noget om," siger Anko van der Werff, der er administrerende direktør hos SAS, til Ritzau Finans.

"Vi ser tallene stige, men spørgsmålet er hvor meget. Folk booker generelt meget sent til den type rejser," fortsætter topchefen.

SAS forbedrer driften men har stadig stort underskud  SAS fløj mere end 20 ture i Afghanistan-evakuering

SAS fløj mere end 20 ture i Afghanistan-evakuering 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs