Færdselsorgan indleder undersøgelse af Tesla-ulykker

En dødsulykke i USA giver nu anledning til en undersøgelse af bilproducenten Tesla.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
AF RITZAU/REUTERS

Et statsligt agentur for færdselssikkerhed i USA gjorde det fredag klart, at det har indledt en efterforskning af en dødsulykke i New York den 26. juli, hvor en Tesla med en avanceret autopilot var involveret.

Ulykken blev omtalt i flere amerikanske medier, da den kan blive dyr for Elon Musk og Tesla-fabrikkerne.

En 52-årig mand, som var ved at skifte et punkteret dæk på en motorvej på Long Island blev dræbt, da han blev ramt af en Tesla.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at der på området herskede en "laissez faire" under the Trump-administration, men at nationens øverste organ for færdselssikkerhed nu har gjort det klart over for Elon Musk, at "der er en ny sheriff i byen."

Efterforskningen omfatter også over en halv snes andre ulykke, hvor Teslaer med autopilot er pløjet ind i parkerede biler.

Den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed, NHTSA, har dokumenteret mindst 11 ulykker siden 2018 med Teslas omdiskuterede autopilotsystem. Det har blandt andre Wall Street Journal skrevet.

Tesla har selv beskrevet autopilotsystemet som et system, der trods navnet kræver et menneske bag rattet. Det betyder dermed heller ikke, at Teslan kan være en selvkørende bil.

Tesla vil "formentlig" acceptere bitcoin igen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også