MobilityWatch

Passagertallet vokser fortsat hos Norwegian

I august havde flyselskabet halvanden gang flere passagerer end i samme måned sidste år.

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er fortsat bedring at spore for Norwegian Air Shuttle, der kan glæde sig over, at passagererne så småt vender tilbage efter en periode med meget lav aktivitet under coronakrisen.

I august havde Norwegian i alt 790.220 passager. Det er omkring halvanden gang flere end i samme måned sidste år og en forbedring fra 695.830 i juli.

Der er dog stadig langt op til niveauet i august 2019, inden coronakrisen satte ind. Her fløj lidt over 3,5 mio. passagerer fløj med Norwegian.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Sammenlignet med august sidste år steg den totale kapacitet med 129 pct., og passagertrafikken målt på antallet af tilbagelagte passagerkilometer, RPK, voksede med 168 pct. Belægningsgraden var i august på 72,6 pct. Det er en fremgang på 10 procentpoint fra august sidste år, men en tilbagegang fra 90 pct. i august 2019.

Baseret på efterspørgslen har Norwegian åbnet en række nye ruter til destinationer i Europa hen over sommeren og flere følger i efteråret.

"Vi har genåbnet flere ruter, der har været lukket, siden pandemien startede. Det er igen muligt at rejse til flere byer i Europa, som Edinburgh, Nice, Stockholm og Lissabon. Vi ved, at pandemien fortsat kan påvirke folks mulighed for at rejse, men den positive udvikling fortsætter, og vi tilpasser os hele tiden til udviklingen," siger koncernchef i Norwegian Geir Karlsen i en pressemeddelelse.

Norwegian-aktier for 884 mio. norske kr. solgt med rabat på 5 pct.

Ny topchef vil "drive forandringsdagsordenen" i SAS 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs