Flyanalytiker: Genrejsningen af forretningsrejser kan blive langsommelig

Antallet af flyrejser vokser, men det lukrative erhvervssegment ser ud til at opleve en træg udvikling, vurderer Sydbank-analytiker.
af marketwire

Efter længere tid med lavere og lavere passagertal, begynder kurven langsomt at vende for luftfartselskaber som skandinaviske SAS, der i august måned har oplevet en vækst i antallet af passagerer.

Det fremgår af SAS' seneste trafiktal, der er offentliggjort tirsdag formiddag.

Genrejsningen af flytrafikken er dog fortsat langt fra niveauet inden pandemien, hvor flyselskabet omsatte for 3,3 mia. svenske kroner i august 2019. I august 2021 landede omsætningen på 1,2 mia. svenske kroner hos SAS.

"Søgningerne på mange feriedestinationer er tilbage tæt på normalen, mens søgningerne på de typiske forretningsrejsedestinationer og oversøiske destinationer er langt fra normalen," skriver Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i en kommentar.

Trods en voldsom passagervækst på charterrejser, udgør de forretningsrejsende det bærende element i SAS’ trafik i september/oktober.

"Selv om der givet er flere private, der vil tage en fritidsrejse i de næste måneder, nu hvor det er muligt efter 18 måneders covid-19-rejsetørke, så er der en høj sandsynlighed for, at trafikgenrejsningen på kort sigt kan blive langsommelig," vurderer Jacob Pedersen.

En genåbning af trafikken til eksempelvis USA kan dog give en positiv "ketchup-effekt", men det er endnu usikkert, hvornår det kommer, tilføjer Sydbanks aktieanalysechef.

Trods flere rejsende er SAS 70 procent fra tiden før corona 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også