MobilityWatch

Kia åbner paneuropæisk ladetjeneste i Danmark

Dermed vil manglende adgang til offentlige ladestandere være en mindre hindring for elbilister, mener Kia-chef.

Foto: PR / Kia

Kia Charge, som er navnet på Kias paneuropæiske offentlige ladetjeneste, bliver nu rullet ud til de danske el- og hybridbilister.

Dermed vil danske ejere af en Kia-bil ikke blot kunne bruge selskabets ladestandere i Danmark, men også i resten af Europa. I følge en pressemeddelelse tæller det mere end 200.000 ladepunkter inklusiv AC/DC-ladestik.

Særligt på længere køreture til udlandet vil det være attraktivt for Kias kunder, men det vil også fjerne en barriere på det danske marked, mener Rasmus Aagaard, direktør hos Kia Import Danmark.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"For mange potentielle elbilkøbere opfattes tilgængeligheden af offentlige ladepunkter fortsat som en forhindring i forhold til at købe en elbil. Ved at introducere vores kunder til en omfattende og let anvendelig offentlig ladetjeneste, som kan anvendes via en enkelt konto, eliminerer Kia dette forbehold, og gør elbilejerskabet meget mere enkelt," udtaler han i pressemeddelelsen.

I en undersøgelse, som Wilke for nyligt har foretaget for MobilityWatch, fremgår det, at netop ladeinfrastrukturen er noget, mange danskere mener afholder dem fra at investere i en elbil.

33 pct. svarede i undersøgelsen, at de i mindre grad mener, at adgangen til ladestandere er god nok til, at de vil overveje at investere i en elbil, mens hele 36 pct. svarede, at ladeinfrastrukturen "slet ikke" er god nok til, at de vil skifte til en grøn bil.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs