MobilityWatch

Konservative kritiserer prioritering af elbilsparkeringer i København

Reserveringen af 5000 parkeringspladser til elbiler, som indgår i budgetforliget 2022 for Københavns Kommune, møder kritik fra Konservatives gruppeformand i kommunen.

Foto: Mikkel Hørlyck

Som et led i at gøre trafikken grønnere vedtog et stort flertal i Københavns Kommune som en del af budgetforlig for 2022, at 5000 p-pladser fremover skal reserveres til el- og delebiler.

Og det møder kritik, skriver Politiken.

Kritikken kommer nærmer bestemt fra Jacob Næsager, der er gruppeformand for Konservative i Københavns Kommune. Han mener ikke, at prioriteringen af el- og delebiler svarer til behovet, da det dermed bliver sværere for diesel- og benzinbilsejerne at finde en plads.

"At finde en parkeringsplads bliver et lotteri, hvor chancen for gevinst bliver mindre og mindre. Når man har købt en parkeringslicens, skal der være en rimelig sandsynlighed for, at man kan parkere i sit nabolag," siger han til avisen.

Elon Musk beder ansatte arbejde hårdt for leverancer

Trods kritik: Aarhus Kommune holder fast i gratis parkering til elbiler 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs