MobilityWatch

Volkswagen-selskab venter lavere salg på grund af mangel på microchips

Koncernens enhed, der blandt andet producerer lastbiler, skruer nu ned for forventningerne til salget i både fjerde kvartal og videre frem som følge af manglen på mikrochips.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Traton, der er en forretningsenhed under Volkswagen, venter markant lavere salg i tredje kvartal som følge af manglen på microchips.

Det skriver Bloomberg News, der ikke sætter konkrete tal på det ventede fald.

Traton er blandt de største fabrikanter af erhvervskøretøjer såsom lastbiler, men selskabet har problemer med at få fat i de nødvendige microchips, der skal bruges i produktionen. Også andre nødvendige dele, der købes udefra, har svært ved at nå frem.

Det er flaskehalse i forsyningskæden, der gør det svært at sikre leverancer, og problemet ventes at fortsætte ind i fjerde kvartal og videre, advarer selskabet. Traton er især ramt af smitteudbrud i Malaysia, som har ført til nedlukning af landet, skriver Bloomberg.

"Vi har sat ekstra skub på eksisterende tiltag i et forsøg på at afbøde flaskehalse i forsyningskæden så meget som muligt," siger Tratons administrerende direktør Matthias Gruendler, der tilføjer, at efterspørgslen efter lastbiler er høj.

Traton-aktien dykker 3,6 pct. på børsen i Frankfurt ved åbning.

Miljøorganisation sagsøger BMW og Daimler: Klimamål er ikke godt nok 

IAG stryger til vejrs – er ikke kommet med opkøbstilbud på Easyjet 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs