MobilityWatch

Kraftigt blæsevejr får færger til at aflyse afgange

Færger til og fra Samsø er torsdag aflyst. Også Læsøfærgen dropper afgange på grund af vejret.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

I løbet af dagen ventes efterårets første rigtige blæsevejr at bevæge sig ind over Danmark, og torsdag formiddag er vinden ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) begyndt at tage til i Vestjylland.

Det betyder aflyste færgeafgange flere steder i landet.

For eksempel aflyses flere færgeafgange mellem Jylland og Samsø.

Tidligt på dagen er det færgen Lilleøre på ruten mellem Sælvig på Samsø og Aarhus, der aflyser afgangene fra Aarhus. Det sker klokken 11.30 og 16.30. En afgang fra Sælvig klokken 15.15 bliver også aflyst, skriver TV 2 Østjylland.

Også flere færgeafgange mellem Hou i Østjylland og Sælvig er blevet aflyst, skriver Samsø Rederi på Facebook.

Hos Fjordline, der står for en række ruter mellem Nordjylland og Norge, har man også måttet aflyse færgeafgange.

Det samme gælder Læsøfærgen, der på grund af vejret ikke kan sejle til og fra Frederikshavn. Det skriver DR.

Direktør i Samsø Rederi Carsten Kruse siger, at det i bund og grund ikke er sejlads på havet, der er problematisk for færgerne, men det at lægge til havn i uroligt vejr.

"Når for eksempel DMI giver en melding om vestenvind på 26 sekundmeter ind i havnen i Sælvig, kan der være vindstød af højere vindstyrke."

"Der er godt 20 kilometer hen over havet i Sælvig. Der kan vinden accelerere op. Selv om vi har en prognose, er realiteten, at der ofte kommer mere tryk på vinden hen over havet," siger han til TV 2 Østjylland.

Vinden påvirker også trafikken på flere broer. På både Øresundsbroen og Vejlefjordbroen frarådes vindfølsomme køretøjer at passere på grund af kraftig blæst, oplyser Vejdirektoratet på Twitter torsdag eftermiddag.

"Vinden forventes at aftage i løbet af aftenen," skriver direktoratet.

Blæsevejret begynder ifølge DMI i den nordvestlige del af landet.

Vinden ventes at tiltage i løbet af dagen, og efterhånden vil den brede sig over landet, inden det slutter på Bornholm ud på aftenen.

Der er ikke tale om decideret storm. Men der kan flere steder komme vindstød af stormstyrke. For eksempel i Ringkjøbing-Skjern, Kalundborg og på Bornholm.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs