MobilityWatch

Stigende elpriser kan fordoble regning til grønne bilister

Forbrugerøkonom hos FDM har regnet på konsekvenserne af, at elpriserne lige nu stiger, og blandt andet elbilister kan stå over for en ekstra regning.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Lige nu er prisen på strøm rekordhøj, og en ny undersøgelse foretaget af bilejernes interesseorganisation FDM viser, at det faktum kan ende med at gøre det dobbelt så dyrt for nogle elbilister at lade bilen.

Det skriver Berlingske.

Det er forbrugerøkonom hos FDM, Ilyas Dogru, der har beregnet udgiften til at lade en elbil op ud fra tre forskellige elpriser fra det lavest tilgængelige lige nu og til det niveau, der kan blive en realitet som følge af international mangel på strøm.

Eksempelvis vil prisen på opladning af en elbil med en serviceaftale på en ladeboks mere end fordobles ved en prisstigning fra 1,7 kr. til 2,7 kr. pr. kilowatttime, hvis bilen årligt kører 34.000 kilometer.

"Man skal være opmærksom på, at hvad man betaler til strøm afhænger meget af, hvilken elleverandør man vælger. Man kan gå ind på elpris.dk og finde ud af, hvad det bliver udbudt på ens bopæl. Elmarkedet er et frit marked. Du kan frit skifte uden, at din husstands strøm bliver påvirket," forklarer Ilyas Dogru til Berlingske.

Laderekord giver anledning til panderynker hos Clever 

Clever lancerer intelligent opladning 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs