MobilityWatch

Analytiker: Passagertal for SAS skuffer i september

Passagertallet steg mindre i september i forhold til sidste måned, hvilket er skuffende, lyder det fra analytiker fra Sydbank. Han ser dog én positiv tendens.

Foto: Scanpix Sweden/Reuters/Ritzau Scanpix

SAS havde for tredje måned i træk flere end 1 million passagerer. En stor stigning sammenlignet med sidste år, men en mindre stigning set i forhold til sidste måned.

Derfor er passagertallene for september skuffende, spørger man aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

Trafikindtægterne i september var kun beskedne 5 pct. bedre end i august 2021, skriver Sydbank i en aktiekommentar.

"Vi ser i øjeblikket en trafikgenopretning i slæbespor. Det går meget langsomt," udtaler aktieanalysechefen til MarketWire.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Flyselskabet leverede i september en indtægt på 1,2 mia. svenske kroner, hvilket er lavere end de 1,5 mia. svenske kroner, som Sydbank havde estimeret.

Trods skuffende tal noterer Jacob Pedersen sig dog alligevel en positiv tendens.

"Søgningerne på rejser begynder nemlig så småt at nærme sig normalen. De har taget et spring fremad, efter at der er åbnet for rejser mod USA igen fra november. I både Danmark og Norge er søgningerne nu således kun cirka 5-15 pct. under normalen, mens de i Sverige stadig er cirka 20 pct. under normalen."

"Dermed tyder meget på, at trafikgenrejsningen bliver stærkere i de kommende måneder – og særligt helt mod slutningen af året, siger aktieanalytikeren, men understeger, at der fortsat er meget langt til tidligere tiders niveauer."

SAS stiger torsdag eftermiddag 1,6 pct. til 1,40 kr.

Flere flyver med SAS - men stadig langt færre end før corona

SAS misser international toppost efter afsked med tidligere topchef 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs