MobilityWatch

Branchekender tvivler på flere danske flykonkurser

Analytiker i Sydbank forudser ikke andre danske konkurser hos flyselskaber, efter at Great Dane Airlines mandag drejede nøglen og indgav konkursbegæring. På europæisk plan er der dog større risiko.

Foto: Colourbox

Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines er gået konkurs.

Det sker, efter at luftfartsbranchen generelt har været hårdt ramt af restriktioner under corona, og verden rundt har fly holdt parkeret på jorden.

Lufthavne over hele verden har været lagt øde hen, og det har sendt branchen ud i stiv modvind.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, hvor han særligt følger luftfartsbranchen, har corona ramt branchen hårdt.

"Konkursen er et godt billede på, at flyselskaberne stadig lider gigantisk efter corona, hvor de har stået uden indtægter," siger han.

Han forventer ikke konkurser blandt andre danske flyselskaber. På europæisk plan er historien dog en anden.

"I takt med at forskellige hjælpepakker udløber, og at konkurrencen tiltager, vil der være selskaber, der har fået gjort så stort et indhug i pengekasserne, at de må lade livet," vurderer aktieanalysechefen.

Til Nordjyske oplyser Eigild B. Christensen, der ejer omkring 90 pct. af Great Dane Airlines, at han i alt har tabt mellem 85 og 100 millioner kroner i de tre år, han har ejet selskabet.

Ifølge Jyllands-Posten Finans er 118 rejsende fra blandt andet Bravo Tours strandet i Billund Lufthavn efter konkursen.

De havde billet til Syditalien. I stedet vil de ifølge mediet blive fløjet derned med et andet fly.

Great Dane Airlines fik i 2019 en turbulent start, da det dengang nystartede flyselskabs ene medejer, Huy Duc Nguyen, måtte trække sig fra sin bestyrelsespost og fra den daglige ledelse.

Det skete, efter det kom fra, at han havde pyntet sit CV med uddannelser og direktørposter, han aldrig havde taget og haft.

Great Dane Airlines har fløjet charterflyvning for Bravo Tours og andre rejsebureauer samt ruteflyvning til flere byer i Europa.

Great Dane-stifter: "Vi var oppe mod højere kræfter" 

Flykonkurs overrasker dansk rejsearrangør 

Dansk flyselskab begærer sig konkurs 

 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs