Luftfartsselskab beskyldes af piloter at planlægge arbejdstid dårligt

De ansatte hos Southwest Airlines er udmattede og frustrerede over arbejdsforhold. Det medfører nu aflysninger.
Foto: Kevin Dietsch/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Kevin Dietsch/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Luftfartsselskabet Southwest Airlines har måtte aflyse mere end 2000 flyvninger henover weekenden og frem til mandag. Dette skyldes at mange ansatte hos luftfartsselskabet har været udmattede og frustrerede over arbejdsforhold.

Det skriver The Wall Street Journal.

De frustrationer der ses fra de ansatte hos Southwest Airlines, især selskabets piloter, betyder, at luftfartsselskabet i højere grad vil være sårbart overfor afbrydelser af forskellig art.

Piloterne fra Southwest Airlines beskylder selskabet for at planlægge sig dårligt ud af de problemer der er opstået, ovenpå en lang række opsigelser hvilket har ført til længere arbejdsdage og forlængede ture for piloterne.

"Vi kommer til at se det næste weekend, i ferierne eller når der opstår tordenvejr i Mexico," siger direktør for Southwest Airlines piloternes fagforening Casey Murray til The Wall Street Journal.

Ifølge The Wall Street Journal er mere end 2000 flyvninger blevet aflyst henover weekenden, selskabet aflyste lørdag og søndag omkring 1900 flyvninger og mandag yderligere 435.

Problemer med at finde arbejdskraft og den større arbejdsmængde for de arbejdere virksomheder allerede har, er et voksende problem på tværs af brancher. Hos Southwest Airlines er dette også tilfældet. Piloterne kan simpelthen ikke følge med, selvom de tager flere flyvninger og forlængede arbejdsdage.

Direktør bag kollapset nordjysk flyselskab: Det er den mest uheldige timing i 100 år 

Stigende priser på brændstoffer udfordrer luftfarten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også