Teslas kinesiske batteriforsyner stiger til rekordniveau

Batteriproducenten har sikret flere forsyningsaftaler, som er med til at sende dets aktie i vejret.
Foto: Benny Kjølhede
Foto: Benny Kjølhede
AF MARKETWIRE

Contemporary Amperex Technology Co. (CATL), der blandt andet leverer bilbatterier til Tesla, fortsætter mandag morgen sin kursstigning på den kinesiske børs. Det sker, efter at Kina i sidste uge indledte det næste store skridt i den grønne omstilling, og selskabet har sikret flere forsyningsaftaler.

Det skriver Bloomberg News.

CATL, der er verdens største producent af eldrevne bilbatterier, gennemgår i øjeblikket en markant vækst, efter at selskabet den seneste måneds tid har annonceret et nyt samarbejde med den amerikanske elbilsproducent Electric Last Mile, investeringer i nye fabrikker samt et opkøb af det canadiske mineselskab Millennial Lithium.

Bloomberg News tilskriver derudover også Kinas ambition om at blive verdensførende inden for den grønne omstilling.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, annoncerede i sidste uge, at landet har påbegyndt konstruktionen af et sol- og vindenergiprojekt på intet mindre end 100 gigawatt (GW) i en af Kinas ørkener.

Kina har desuden afsat 1,5 mia. yuan - svarende til lidt mindre end 1,5 mia. kr. - til en fond, der skal sikre Kinas rolle som førende inden for klimaet.

Aktien i CATL stiger mandag 3,3 pct. og er det seneste år vokset med omkring 68 pct. til 588 kinesiske yuan - svarende til 631,18 danske kroner, hvilket er det højeste niveau aktien har ligget i, siden selskab lod sig børsnotere i 2018.

Aarhus Kommune vedtager rabatordning til el- og brintbiler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også