MobilityWatch

Teslas kinesiske batteriforsyner stiger til rekordniveau

Batteriproducenten har sikret flere forsyningsaftaler, som er med til at sende dets aktie i vejret.

Foto: Benny Kjølhede

Contemporary Amperex Technology Co. (CATL), der blandt andet leverer bilbatterier til Tesla, fortsætter mandag morgen sin kursstigning på den kinesiske børs. Det sker, efter at Kina i sidste uge indledte det næste store skridt i den grønne omstilling, og selskabet har sikret flere forsyningsaftaler.

Det skriver Bloomberg News.

CATL, der er verdens største producent af eldrevne bilbatterier, gennemgår i øjeblikket en markant vækst, efter at selskabet den seneste måneds tid har annonceret et nyt samarbejde med den amerikanske elbilsproducent Electric Last Mile, investeringer i nye fabrikker samt et opkøb af det canadiske mineselskab Millennial Lithium.

Bloomberg News tilskriver derudover også Kinas ambition om at blive verdensførende inden for den grønne omstilling.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, annoncerede i sidste uge, at landet har påbegyndt konstruktionen af et sol- og vindenergiprojekt på intet mindre end 100 gigawatt (GW) i en af Kinas ørkener.

Kina har desuden afsat 1,5 mia. yuan - svarende til lidt mindre end 1,5 mia. kr. - til en fond, der skal sikre Kinas rolle som førende inden for klimaet.

Aktien i CATL stiger mandag 3,3 pct. og er det seneste år vokset med omkring 68 pct. til 588 kinesiske yuan - svarende til 631,18 danske kroner, hvilket er det højeste niveau aktien har ligget i, siden selskab lod sig børsnotere i 2018.

Aarhus Kommune vedtager rabatordning til el- og brintbiler 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs