MobilityWatch

I Thy er toget så ustabilt at en forsker foreslår at skrotte det helt

Hvis toget i hovedstaden er forsinket eller aflyst, kommer der som regel et nyt tog efter få minutter. I Thy går der mellem en og tre timer. Derfor vokser frustrationen. Et gymnasium har overvejet selv at hente sine studerende med bus.

Det er selskabet Arriva, der driver Thybanen mellem Thisted og Struer. Her er der på hverdage 13 afgange hver vej – hvis de ikke er aflyst. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

For et år siden fjernede Folketinget det direkte tog fra Thy til København. Siden har mere end hvert niende tog været forsinket eller er slet ikke dukket op – ofte uden at tilbyde de rejsende et alternativ. Derfor får eleverne på det lokale gymnasium noteret fravær, fordi toget ikke kører, andre kommer for sent på arbejde, og børn bliver hentet for sent i børnehave eller vuggestue.

Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard (S), er så vred og frustreret, at hun sammen med rektoren for Thisted Gymnasium og direktørerne for to andre uddannelsesinstitutioner har skrevet til transportminister Benny Engelbrecht og klaget sin nød over en ustabil togdrift, der i sidste uge f.eks. betød, at en gruppe sosu-studerende på vej på studietur i København blev forsinkede og missede nogle af deres aftaler på turen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs