Sag om vanvidsbilisme skal nu for Højesteret

Brancheorganisationen Finans & Leasing ser frem til, at Højesteret nu skal vurdere sag om vanvidsbilisme.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Der har længe været kritik af, at lovgivningen omkring såkaldt vanvidsbilisme er for vidtrækkende og i strid med grundloven, og nu skal Højesteret så behandle en konkret sag på området.

Det skriver Børsen.

Reglerne gør det muligt at beslaglægge biler, selv om det ikke er ejeren af bilen, men f.eks. et familiemedlem, en ansat eller en, der har leaset en bil, der har kørt vanvidsbilsme.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Pr. 1. oktober er der konfiskeret 510 biler efter reglerne om vanvidskørsel, der trådte i kraft 31. marts i år, og hos brancheorganisationen Finans & Leasing ser man nu frem til, at Højesteret skal behandle den konkrete sag om et ægtepar på Amager, hvor hustruen havde rådighed over en demovogn ejet af Nordania Leasing, men hvor manden kørte for alt for hurtigt i den og fik den beslaglagt.

“Det (behandlingen af sagen i Højestret, red.) er ekstraordinært og et udtryk for, at man vurderer, at sagen er principiel. Vi sætter vores lid til, at Højesteret følger vores anmodning om at inddrage en forelæggelse af lovens forenelighed med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention,” siger Christian Brandt, der er adm. direktør i Finans & Leasing.

Leasingkunder skal fremvise en straffeattest for at få bilnøgler udleveret 

Leasingbranchen toppes med ministre om den bedste medicin til at undgå vanvidsbilister 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også