Teslas optur bremses af muligt aktiesalg til 135 mia kr fra Musk

Tesla-stifter Elon Musk kommer muligvis til at sælge Tesla-aktier for et trecifret milliardbeløb, og det får flere investorer til at hive gevinster hjem.
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tesla indikeres 6,1 pct. lavere i 1147,84 dollar, efter at stifter Elon Musk, der er verdens rigeste person, kan være på vej til et salg af aktier for adskillige milliarder dollar.

I hvert fald bliver han af sine følgere på Twitter opfordret til at sælge ti procent af sine aktier. Det sker i en afstemning, som Musk selv har oprettet på sin egen, flittigt benyttede Twitter-profil.

Elon Musk oprettede afstemningen lørdag, og afstemningen viste ved afslutningen søndag, at 57,9 pct. af de svarende Twitter-brugere anbefalede et salg.

Hvis Musk ender med at sælge ti procent af sine aktier, svarer det til aktier for omkring 21 milliarder dollar - over 135 milliarder kroner.

Salget udgør ifølge Bloomberg News 2 pct. af de udestående aktier i Tesla, og det udgør lidt over halvdelen af gennemsnittet af den daglige handelsvolumen målt over de seneste 12 måneder.

Elbilgiganten Tesla er verdens mest værdifulde bilfabrikant med en anslået markedsværdi på over en billion dollar.

Ifølge erhvervsmediet Forbes har Elon Musk en formue på 318 milliarder dollar. Det gør ham til verdens rigeste person med langt ned til nummer to, Amazon-stifteren Jeff Bezos, der er god for 203 milliarder dollar.

Får nyt højeste kursmål

Tesla har mandag dog også fået et nyt højeste kursmål blandt de analytikere, der dækker aktien, idet Jefferies Philippe Houchois har løftet sit kursmål for aktien til 1400 dollar fra 950 dollar.

Analytikeren henviser til den "håndgribelige trussel" Tesla udgør for de traditionelle bilproducenter.

Philippe Houchois skriver, at Teslas sidste to regnskaber har viste imponerende takter målt på alle parametre, hvor særligt de høje bruttomarginer fremhæve.

Elon Musk overvejer stort aktiesalg efter Twitter-afstemning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også