MobilityWatch

General Electric splitter op: Vil fokusere på flydele til luftfarten

Selskabet splitter op i tre børsnoterede selskaber. Efter opsplitningen skal det tilbageværende General Electric fokusere på flydele.

Foto: Joseph Prezioso/AFP/Ritzau Scanpix

General Electric (GE) indikeres 12,2 pct. højere i 121,66 dollar, efter at det amerikanske konglomerat vil bryde selskabet op i tre selvstændigt børsnoterede selskaber med fokus på sundhed, energi og fly.

Det amerikanske konglomerat har planer om at udskille GE Healthcare i 2023, hvor GE vil beholde 19,9 pct. af aktierne.

GE vil også kombinere sin Renewable Energy-divison, der blandt andet består af vindmølleforretningen, med GE Power og GE Digital i starten af 2024.

Efter opsplitningen vil GE være et selskab, der er fokuseret på at lave flymotorer.

GE skriver, at det vil være i stand til at tjene penge på andelene i verdens største flyleasingselskab, Aercap, og olieserviceselskabet Baker Hughes.

Opsplitningen ventes at medføre en engangsomkostning på cirka 2 mia. dollar og en skatteomkostning på mindre end 500 mio. dollar.

GE er på vej til at skære sin gæld ned med mere end 75 mia. dollar inden udgangen af 2021 og derved bringe gælden i forhold til EBITDA-indtjeningen ned under 2,5 i 2023.

Verdensomspændende brændstofproducent: Passagerafgift kan løse luftfartens klimaproblemer

SAS overvejer at gøre produktionsselskab til selvstændigt koncept 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs