Rivian har nu højere værdi end Daimler trods ingen omsætning

Elbilproducentens værdi er steget tre dage i streg og har også overhalet markedsværdien for både Ford og General Motors i processen.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Elbilproducenten Rivian Automotives, der gik på børsen onsdag til en pris på 78 dollar, svarende til knap 507 kr., lukkede fredag i 129,83 dollar. Efter stigninger tre dage i træk. Markedsværdien er nu 113,5 mia. dollar (737,8 mia. kr.).

På sin første handelsdag steg aktien 28,5 pct., mens den torsdag hentede yderligere 22 pct. Fredag blev det "kun til 5,6 pct.

Med stigningen fredag er selskabet i markedsværdi nu større end den tyske producent af Mercedes Daimler, der har en markedsværdi fredag på 107,4 mia. dollar (698 mia. kr.), skriver Bloomberg og tilføjer at Rivian de foregående to dage racede forbi markedsværdien af henholdsvis Ford og General Motors. En yderligere stigning på 25 pct. vil ifølge nyhedsbureauet sende Rivian over Volkwagens markedsværdi.

Bloomberg konstaterer også at Rivian nu er det største amerikanske selskab målt på markedsværdi, der ikke har en omsætning.

En anden elbilsproducent ligeledes amerikanske Lucid Group, der laver luksus elbiler, har heller ingen omsætning, men "kun" en markedsværdi på 71,1 mia. dollar trods en kursstigning siden noteringen i sommer på 339 pct.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

 

Elbilslobbyist glemmer aldrig da hun gik i stå på Storebæltsbroen: "Det var min skyld og ikke elbilens" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også