MobilityWatch

Interesseorganisationer peger på to tiltag til at afhjælpe manglen på buschauffører

Dansk Persontransport og Dansk Erhverv efterspørger handling fra ministeren og fremhæver særligt to elementer, som de mener kan være med til at afhjælpe manglen på buschauffører.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Turistbussektoren mangler hænder, som flere andre transporterhverv, og derfor bør det gøres muligt at rekruttere folk ned til 18 år i stedet for 21, som det er tilfældet nu. Sådan lyder det i et indlæg i Altinget forfattet af interesseorganisationerne Dansk Persontransport og Dansk Erhverv.

"Hvis ikke der bliver sat hurtigt ind fra politisk side i forhold til den kritiske chaufførmangel, risikerer vi, at der om få år ikke er nok turistbuschauffører til at sikre danskerne den kollektive mobilitet, som de hidtil har nydt godt af," skriver lobbyorganisationerne.

Samtidig efterspørger de to organisationer, at turistbuserhvervet i højere grad får mulighed for at rekruttere seniorer. Det skal ske ved at give pensionister og efterlønnere mulighed for at tjene langt mere, uden de bliver trukket i deres folkepension eller efterløn, lyder det.

Ifølge Dansk Persontransport vurderer, at der mangler cirka 1000 chauffører til turistbusser ud af en arbejdsstyrke på cirka 5500.

Nye europæiske sikkerhedskrav vil kræve massive cyberinvesteringer for dele af transportsektoren

Feberen fortsætter: Elbilsdebutant fordoblet 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs