MobilityWatch

Bilsalget i Storbritannien steg for første gang i fem måneder

115.706 nye køretøjer blev indregistreret i Storbritannien i november, og det er for første gang i fem måneder en stigning sammenlignet med samme måned sidste år.

Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix

For første gang i fem måneder er der i november blevet registeret flere nye biler i Storbritannien i forhold til samme måned året forinden.

Det fremgår af brancheorganisationen for bilindustrien på de britiske øer (SMMT), skriver Reuters.

Registreringen af nye biler steg med 1,7 pct. i november sammenlignet med samme måned sidste år.

Salget lød i absolutte tal på 115.706 køretøjer.

SMMT understreger dog, at tallene skal ses i sammenhæng med et med svagt 2020, hvor nedlukninger påvirkede registrering af biler.

Det fremgår derudover, at salget af elbiler steg med 110 pct., mens salget af diesel- og benzinbiler faldt med henholdsvis 62,7 og 10,4 pct.

Af data fremgår det også, at der er blevet registreret 1,53 mio. biler i år, hvoraf 17,5 pct. af dem har været el- og plug-in hybridbiler.

"Den fortsatte stigning i registreringer af elkøretøjer er godt for industrien, forbrugeren og miljøet," siger Mike Hawes, administrerende direktør i SMMT, ifølge Reuters og fortsætter:

"Men med tempoet i infrastrukturen for offentlig opladning, der kæmper for at følge med, har vi brug for hurtig handling og bindende offentlige mål for ladestationer, så alle kan være en del af revolutionen af elkøretøjer, uanset hvor de bor."

Næsten hver anden solgte bil i november var grøn

Godt nyt for COP26: Det globale elbilsalg fordobles i 2021 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs