MobilityWatch

Pensionsselskab indgår aftale om 1000 p-pladser centralt i København

Danmarks største privatejede parkeringsselskab, Apcoa, skal stå for driften af nye p-pladser under den nye bydel Postbyen ved Københavns Hovedbanegård.

Med de kommende ca. 1000 parkeringspladser under Postbyen vil bydelen blive forsøgt gjort bilfri. I stedet er der over jorden fokus på "stemningsfulde pladser og gangstier." | Foto: PR-visualisering

Et af Københavns største parkeringsanlæg bliver en realitet. Sådan lyder det ifølge en pressemeddelelse fra Danica Pension, som netop har indgået en aftale med tyskejede Apcoa Parking Danmark.

Parkeringsanlægget, som skal ligge i den nye bydel Postbyen, kommer til at indeholde 1000 nye parkeringspladser.

"Det er vigtigt for os at få bilerne væk fra området, så Postbyen bliver en levende bydel, der er åben for alle. Med denne aftale er vi rykket tættere på at realisere ambitionerne," lyder det fra Robert V.S. Nellemann, direktør i udviklingsselskabet Postbyen.

Han glæder sig over "at byggeriet skrider planmæssigt fremad – både for København, og vores pensionskunder, som skal have et afkast af vores investeringer," lyder det fra Robert V. S. Nellemann.

De mange p-pladser under bydelen skal bidrage til, at Postbyens grønne områder og gangstier kan være de bærende elementer.

Parkeringsselskabet Apcoa driver ifølge meddelelsen 2500 parkeringsområder i Danmark og arbejder derudover i 13 andre europæiske lande.

"Vi ser frem til at servicere bilisterne med den mest moderne parkeringsteknologi, baseret på den nyeste nummerpladegenkendelsesteknologi kombineret med digitale parkeringsløsninger," udtaler Michael Christensen, adm. direktør i Apcoa Parking Danmark.

Parkeringsanlægget, som vil være delvist offentligt tilgængeligt, bliver ifølge meddelelsen et af Københavns største og kommer således til at brede sig over 42.000 kvm fordelt på tre niveauer.

Bydelen Postbyen udvikles i tre etaper og vil efter planen stå færdigt i 2027.

Danske Bank får sit hovedsæde i Postbyen, som forventes færdigbygget i 2023.

Derefter følger kontorbygningen The Stamp indeholdende boliger og hotellejligheder i 2024, og til slut kommer tredje etape med bl.a. almene boliger og erhverv.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Kommuner ægrer sig over ikke at være med i forsøgsordning om lavere fartgrænser

Grøn forening vil have støtte til plug-in-hybridbiler brugt på cyklister 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs