MobilityWatch

Analytiker: Flere SAS-flyvninger mod USA trækker op

Det er et godt tegn, at SAS foretager flere flyvninger over Atlanten, mener Sydbank-analytiker, der dog mener, at den nye coronavariant har ændret udsigterne.

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Det går i den rigtige retning for flyselskabet SAS, der netop har præsenteret trafiktal for november måned, der viser fremgang.

Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank.

"Trafiktallene er som forventet, og der er en lille smule flere fly i luften. Når jeg kigger på belægning og yield, så går det hele egentlig op," siger Jacob Pedersen.

Han hæfter sig især ved, at der er kommet gang i flyvningerne henover Atlanten til og fra USA.

"Vi kan se, at hvor SAS i oktober fløj 46 pct. af de normale indtægter, der er vi på 54 pct. i november, og det viser, at der er noget fremdrift, som er hjulpet af, at de flyver til USA igen," siger han.

"Deres indtægter omkring 1,5 mia. svenske kr. ligger stort set lige, hvor jeg havde regnet med, at de skulle ligge i den her måned - måske en my lavere end i oktober, hvor vi jo havde efterårsferien," tilføjer han.

Indtægterne udregnes ved at kombinere yielden og antallet af fløjne passagerkilometer.

I november opnåede SAS en stigning i passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 467,7 pct. i forhold til samme måned året før.

"Vi må se, om Omikron kan spolere den udvikling, siger Jacob Pedersen med henvisning til den nye coronavariant, der har skabt uro på aktiemarkedet.

Samtidig har der også været rapporteringer om, at coronavarianten formentlig viser mildere symptomer end tidligere varianter, og det kan være positivt. SAS-aktien steg 10,1 pct. mandag efter den nyhed.

"Hvis det er sådan, at Omikron er starten på slutningen, så er det godt nyt for en meget bred vifte af virksomheder, men især flyselskaber som SAS. Det ændrer dog ikke på, at der hvor vi troede vi var på vej for halvanden måned siden, hvor vi så mod en mere normal verden, der er vi ikke længere," siger han.

Han peger samtidig på, at de strategiske og finansielle udfordringer fortsat er til stede.

"Der vil være færre forretningsrejsende," siger han.

Passagertrafikken steg knap 500 pct. hos SAS i november 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs