MobilityWatch

Volvo Cars indgår samarbejde med Northvolt om udviklingscenter

Det nye center placeres i Gøteborg og kommer som led i tocifret milliardinvestering i udviklingen og produktionen af batterier.

Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Volvo Cars vil sammen med batteriproducenten Northvolt åbne et fælles forsknings- og udviklingscenter i Gøteborg.

Det sker som led i en investering på 30 mia. svenske kr. i udviklingen og produktionen af batterier.

Det skriver Volvo Cars i en pressemeddelelse fredag morgen.

Forsknings- og udviklingscentret, der omregnet vil koste 21,8 mia. kr., vil stå klar i 2022 og skabe "et par hundrede" arbejdspladser i Gøteborg, hvilket dermed "positionerer Volvo Cars som et af de få bilmærker, der gør udvikling og produktion af battericeller til en del af virksomhedens tekniske end-to-end-kapacitet".

"Etableringen af det nye R&D-center i Gøteborg vil blive fulgt op af opførelsen af et nyt produktionsanlæg i Europa. Det vil producere ultramoderne battericeller, specialudviklet til brug i næste generation af fuldelektriske Volvo- og Polestar-modeller," skriver Volvo Cars i meddelelsen og tilføjer, at anlæggets præcise placering ventes bekræftet i begyndelsen af 2022.

Fabrikken vil få en potentiel årlig kapacitet på op til 50 gigawatt-timer og vil levere batterier til cirka en halv million biler om året. Fabrikken vil blive opført i 2023 med henblik på produktion i stor skala i 2026 og en ventet beskæftigelse af op til 3000 ansatte.

Partnerskabet mellem Volvo Cars og Northvolt vil fokusere på udviklingen af "skræddersyede" batterier, der skal sikre stor kørselsrækkevidde og korte opladningstider.

Volvo Cars gik i oktober på børsen i Stockholm.

Nissan investerer over 100 milliarder i sats på elbiler 

 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs