Flyselskaber beder om økonomisk hjælp i åbent brev

Blandt selskaberne er Ryanair, der tidligere har været modstander af statsstøtte og endda ført en sag imod hjælpepakker ved EU-domstolen.
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix
AF JONATHAN STEN DRIVSHOLM

En række flyselskaber beder om økonomisk støtte til at komme igennem den nuværende situation med rejserestriktioner i et åbent brev til den britiske regering.  

Det er blandt andre Ryanair, British Airways, Easyjet, Virgin Atlantic, Tui og luftfartsorganisationen Airlines UK, der står som afsendere af brevet, hvori yderligere restriktioner i Storbritannien ifølge Irish Times bliver kaldt ”uforholdsmæssige”.  

”Test både før afgang og ved ankomst tilføjer helt åbenlyst meget lille værdi til vores covid-beskyttelse, men forstyrrer samtidig julen for familier såvel som forretningsfolk unødigt, mens det skader Storbritanniens rejseindustri alvorligt,” lyder det i brevet, efter planer om at indføre test for indrejsende til landet, både før og efter man stiger ombord på flyet, har været luftet. 

I øjeblikket er fuldt vaccinerede indrejsende i Storbritannien kun pålagt en test mindst to dage efter landing.  

Opsigtsvækkende er det, at Ryanair hører blandt afsenderne af brevet. Det irske lavprisselskab har hidtil været indædt modstander af statslig hjælp og har tidligere ført en sag ved EU-domstolen imod hjælpepakker – Ryanair fik dog ikke medhold i sagen.  

Den britiske regering vil efter planen vurdere, om dobbelttest skal indføres ved indrejse til Storbritannien den 20. december.

Priserne på luftfragt når nyt rekordniveau 

SAS og Norwegian har tabt markedsandele i København 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også