MobilityWatch

Omikron tynger luftfartssektoren – nærmede sig ellers niveau fra 2019

Antallet af kommercielle flyvninger var i starten af december 15 pct. lavere end i 2019.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Flyvelysten tynges af Omikron-varianten, der har sænket efterspørgslen på kommercielle flyvninger i december, og dermed trækker bedringen af luftfartssektoren ud.

Det viser data fra Flightradar24, skriver Bloomberg News.

Antallet af kommercielle flyvninger i starten af december var 15 pct. lavere end niveauet i 2019, viser dataene. I takt med at verden har reageret på den nye variant af covid-19 med restriktioner er antallet dog faldt til 18 pct. under niveauet i 2019.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det gør fremtidsudsigterne uklare for luftfartsbranchen, der ellers havde kurs mod en længe ventet bedring.

Tirsdag nedjusterede Det Internationale Energiagentur, IEA, sine forventninger til efterspørgslen på jetbrændstof i første kvartal af 2022 med knap 600.000 tønder om dagen - svarende til en nedjustering på cirka 10 pct. af ventede årlige køb i gennemsnit.

Nedjusteringen afspejler ifølge Bloomberg News et væsentligt stejlere fald i antallet af flyvninger, end det fremgår af dataene fra Flightradar24, og luftfartssektoren går således en svær tid i møde, hvis nedjusteringen er retvisende.

Den trykkede stemning kommer også til udtryk hos de amerikanske luftfartsselskaber, hvor blandt andet United Airlines falder 3,4 pct., Delta dykker 2,0 pct. og American Airlines taber 3,1 pct.

På vores side af Atlanten falder SAS 2,4 pct., mens Norwegian slipper med et fald på 0,5 pct.

Rigmand skyder milliarder ind i britisk flyselskab

Luftfragtsdirektør i Mærsk: "Fragtkapacitet vil være mindre end før covid-19" 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs