MobilityWatch

Bilproduktionen hos Volkswagen falder næste år

Bilproducenten har for nylig nedjusteret sine forventninger til indeværende år, og nu lyder meldingen, at der vil blive produceret endnu færre biler næste år. 

Foto: Ole Spata/AP/Ritzau Scanpix

Forsyningsproblemer får Volkswagen til at producere færre biler i 2022, skriver Reuters. 

Den tyske bilproducent forbereder sig på, at den globale mangel på mikrochips, der fortsat spænder ben for produktionen, vil være et problem indtil 2023. Selvom forsyningssituationen ventes at forbedre sig efter årsskiftet, lyder prognosen stadig på, at årets første halvdel vil være meget ustabilt.  

Volkswagen nedjusterede i sidste uge sine forventninger til indeværende år fra 9,3 mio. biler til 9 mio. I værste fald når tallet ned på 8 mio. biler i 2022, og under alle omstændigheder er bilproducentens forventning at levere færre biler end i år.  

Tidligere har både BMW og Daimler spået, at chipmanglen vil fortsætte et godt stykke ind i det nye år. Audi og Skoda, der begge er ejet af Volkswagen, har meddelt sine ansatte, at deres juleferie er forlænget til 10. januar som følge af forsyningsproblemerne. 

Skoda forlænger ansattes juleferie til 10. januar 

VW i søgelyset efter ID.3-ejere har haft massive problemer med fejl 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs