MobilityWatch

Airbus vinder to mangeårige Boeing-kunder

To mangeårige Boeing-kunder har netop lagt ordrer på nye fly hos konkurrenten Airbus.

Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix

Airbus vandt aftaler om at sælge snesevis af single-aisle jetfly til det hollandske luftfartsselskab KLM og Australiens Qantas Airways , hvorved to af Boeings mest loyale kunder gik til det europæiske selskab.

Det skriver Wall Street Journal.

KLM har bestilt op til 160 Airbus A320neo-fly af Airbus' A320neo-familien til erstatning for aldrende Boeing-fly hos både KLM og dets discount-enhed Transavia.

Qantas meddelte tidligere torsdag, at selskabet har aftalt at købe 40 single-aisle- eller narrow-body-jetfly fra Airbus med købsrettigheder til yderligere 94 jetfly i løbet af de næste 10 år, efterhånden som det udfaser ældre Boeing-jetfly.

Begge selskab opererer i øjeblikket med single-aisle-jetfly, der udelukkende er fremstillet af Boeing.

"Vi er meget stolte over at have fået denne beslutning og over at være en del af disse ikoniske luftfartsselskabers fremtid," siger Airbus' Salg- og Marketingchef Christian Scherer i en erklæring efter Air France-KLM's meddelelse. Han siger også, at aftalen er en "milepæl" for selskabet.

Ordrerne markerer to store tab for Boeing, mens den amerikanske flyproducent forsøger at genopbygge sin ordrebeholdning for 737 MAX efter flyets lange flyveforbud efter to fatale styrt.

"Vi respekterer vores kunders beslutninger," sagde en talskvinde for Boeing efter købsaftalen og fortsætter:

"Disse flyselskaber er værdsatte Boeing-kunder, og vi vil fortsat arbejde tæt sammen med dem for at støtte deres flåde- og servicebehov."

Boeings salg af selskabets MAX-model er ellers ved at tage fart igen efter en krise omkring sikkerheden vedrørende modellen, hvor flyet havde flyforbud.

Airbus får ordre på 100 fly fra Air France-KLM 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs