Dansk virksomhed udvikler testbænk til Rolls Royce

R&D Test Systems har fra start til slut haft et tæt samarbejde med Rolls-Royce for at sikre den bedst mulige integration af testbænken i udviklingsarbejdet ifølge projektleder Asger Krogstrup. 
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
AF JONATHAN STEN DRIVSHOLM

Danske R&D Test Systems har udviklet en specialdesignet testbænk, som for nylig er blevet leveret til et af Rolls-Royce’ anlæg i Tyskland. Her skal testbænken bruges til at afprøve lejer, der kommer til at indgå i gearkassen på den britiske motorfabrikants nye jetmotor UltraFan. 

Det skriver R&D Test Systems i en pressemeddelelse.  

”Det har været et spændende og udfordrende projekt, som har ladet os teste grænserne for, hvad der er teknisk muligt. Vi har fra start til slut haft et tæt samarbejde med Rolls-Royce for at sikre den bedst mulige integration af testbænken i virksomhedens udviklingsarbejde i Tyskland,” lyder det fra projektleder hos R&D Test Systems, Asger Krogstrup, i en pressemeddelelse.  

Den nye testbænk gør det muligt for Rolls-Royce at teste lejernes ydeevne under både normale og ekstreme driftsforhold samt at indsamle data til analyse og dokumentation.  

UltraFan fra Rolls-Royce får en diameter på 3,5 meter og bliver verdens største jetmotor.

Rolls-Royce går helt over til elektriske biler 

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også