Ryanair hårdt ramt af Omikron: Skærer i kapacitet og nedjusterer

Den nyeste coronavariant har ramt efterspørgslen hos Ryanair, der nu forventer et underskud på 250-450 mio. euro i regnskabsåret.
Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det irske lavprisflyselskab Ryanair nedjusterer forventningerne og ser nu et underskud på 250-450 mio. euro i regnskabsåret, der løber frem til udgangen af marts 2022.

Det er mere end en fordobling af det tidligere skøn om et underskud på 100-200 mio. euro, fremgår det onsdag aften af en meddelelse fra Ryanair.

Meldingen kommer efter et bestyrelsesmøde hos Ryanair, som har set en tydelig svækkelse af jule- og nytårstrafikken, i takt med at udbredelsen af covid-varianten Omikron har ramt efterspørgslen og fået flere lande til at genindføre restriktioner.

"Den pludselige nedgang (i bookinger, red.) har også fået Ryanair til i denne uge at reducere sin planlagte trafik i januar med 33 pct.," skriver Ryanair i meddelelsen.

Selskabet er særligt ramt af Frankrigs og Tysklands nyligt indførte restriktioner på besøgende, der rejser fra Storbritannien, samt suspenderingen af alle EU-flyvninger til og fra Marokko.

Det har sænket Ryanairs ventede decembertrafik fra mellem 10-11 millioner til et niveau på 9,0-9,5 millioner passagerer. Som konsekvens har selskabet reduceret kapaciteten i januar fra omkring 10 mio. sæder til mellem 6 og 7 mio. sæder.

I lyset af den nuværende usikkerhed om Omikron-varianten, og rejserestriktionerne internt i Europa, har Ryanair endnu ikke besluttet kapacitetsnedskæringer for februar og marts 2022.

"Disse flyveplaner vil blive revideret i januar, efterhånden som mere videnskabelig information bliver tilgængelig om Omikron-varianten, dens indvirkning på indlæggelser, europæisk befolkning og/eller restriktioner i februar og marts," skriver Ryanair.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også