MobilityWatch

Ford overstiger GM's markedsværdi for første gang i fem år

Forførste gang siden september 2016 er Ford mere værd end konkurrenten GM, efter tirsdagens børsluk.

Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske bilproducent Fords markedsværdi oversteg tirsdag ved børslukning lige netop markedsværdien hos konkurrenten GM.

Det er første gang i fem år, skriver Bloomberg News.

Sidste gang var i september 2016, hvor Fords markedsværdi lød på 48,2 mia. dollar.

Ford lukkede med et fald på 0,2 pct. til 20,76 dollar på børsen i New York. Det svarer til en markedsværdi på 83 mia. dollar mod GM's markedsværdi på 82,9 mia. dollar, efter at den rivaliserende bilproducent faldt 0,6 pct. til 57,11 i tirsdagens handel.

Aktien i Ford er i år mere end fordoblet - understøttet af producentens skifte mod elbiler. Ford har allerede udsolgt hele første års produktion af sin el-pickup-truck F-150, der lanceres i foråret 2022.

Forventningen er, at der frem mod 2024 vil blive produceret 600.000 elbiler om året.

GM har en plan om i næste årti udelukkende at producere elbiler.

Begge bilproducenter halter dog stadig efter ellastbilproducenten Rivian, der ifølge Bloomberg News har en markedsværdi på 92,6 mia. dollar.

Endnu længere er der op til Tesla, der er den største bilproducent i verden målt på markedsværdi. Tirsdag lukkede aktien 0,5 pct. lavere i 1088,47 dollar. Det svarer til en markedsværdi på 1090 mia. dollar - eller mere end 7165 mia. kr.

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs