MobilityWatch

Over halvdelen af de solgte biler i december kan køre på strøm

I december blev der solgt 10.274 el- og plug-in-hybridbiler. Det er rekord ifølge De Danske Bilimportører.

December måned blev rekordmåned når det gælder salg af el- og plug-in-hybridbiler. | Foto: PR / Eon

Der blev solgt rekordmange biler, der kan lades op, i december, hvor mere end halvdelen af de solgte biler enten helt eller delvist kører på el.

Her blev der solgt 4765 elbiler, mens der blev solgt 5509 plug-in-hybridbiler. Det er en bil, der både kan køre på el og brændstof.

Det er rekordmange, ligesom de udgjorde en rekordstor andel af det samlede salg i måneden, oplyser De Danske Bilimportører i en meddelelse.

I december var 56 pct. af de solgte biler opladelige. Måneden før gjaldt det for 45 procent af de solgte biler.

"Salget af grønne biler er gået langt bedre, end de fleste havde turdet håbe på," siger direktør Mads Rørvig i meddelelsen.

Det stiller ifølge direktøren store krav til antallet af ladere rundtomkring i landet, som i hans optik stadigvæk halter efter.

Han peger på, at der kommer flere elbil, hurtigere end der kommer flere ladere, hvilket blandt andet viste sig over julen.

"På de travleste rejsedage måtte elbilister vente i lange køer ved de populære ladestationer. Det er ikke holdbart, og det afholder mange forbrugere fra at vælge en elektrisk bil," lyder det fra Mads Rørvig fra De Danske Bilimportører.

Stor dansk bilforhandler har haft solidt år trods forsyningskrise: "Det er gået over stok og sten"

Prisen på elbils-batterier falder stadig – men truende skyer lurer i horisonten 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs