BMW lancerer bil der kan skifte farve

Den tyske bilproducent har løftet sløret for en eldrevet SUV, som føreren selv, i et vist omfang, kan bestemme farven på.
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

BMW præsenterede på den årlige konference for forbrugerelektronik i Las Vegas en SUV-model, hvor særligt bilens ydre skiller sig ud.

Med en tilsvarende teknologi, som eksempelvis bruges til Amazons e-bogslæser Kindle, bliver det nemlig muligt for brugerne af bilen selv at skifte farven på den, skriver The Guardian.

"Du bestemmer selv, hvad du har på, hvad din status er på sociale medier – og nu kan du selv bestemme, hvordan din bil skal se ud," lød det fra Stella Clarke, der er projektleder på den farveskiftende BMW-bil, under konferencen i Las Vegas.

Det er dog langt fra alle regnbuens farver, som bilen kan udsmykkes med.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Teknologien, som bruges, er nemlig bygget op om hvide og sorte pigmenter, hvorfor det kun bliver muligt at skifte bilens farver mellem hvid og sort eller give den lyse eller mørke striber.

Ifølge BMW kan teknologien blandt andet bruges til at lokalisere bilen ved at få den til at blinke eller give en indikation af, hvor meget batterikapacitet der er blevet brugt.

Bilen er endnu ikke mulig at købe.

Tysker toppede salget af biler i Danmark i 2021 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også