MobilityWatch

Flyselskaber reducerer vintertrafikken

Særligt lavprisflyselskaberne har skåret ned i antallet af afgange.

Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Det har ikke været en prangende julemåned for flyselskaberne, der for manges vedkommende har oplevet et fald i trafikken. Det ser ud til at fortsætte ind i januar, hvor navnlig lavprisselskaberne har skåret i planerne.

Det skriver Børsen på baggrund af tal fra den europæiske luftfartsorganisation Eurocontrol.

Her viser tallene, at samtlige selskaber i opgørelsen har reduceret antallet af afgange 11. januar sammenlignet med ugen op til nytår.

Ifølge Børsen er det lavprisselskaberne, der har været hurtigst til at tilpasse sig. Easyjet har mindsket antallet af daglige afgange i perioden med 74 pct., mens Ryanair har skåret 53 pct. Både Wizzair og Norwegian har reduceret med 39 pct.

"Det viser, hvor hårdt og hurtigt lavprisselskaberne tager fat og tilpasser sig," siger den uafhængige norske luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs til avisen.

SAS har ifølge tallene reduceret med 22 pct., men har fortalt til mediet Finans, at selskabet planlægger en reduktion på omkring 30 pct. i ugerne frem mod vinterferien, skriver Børsen.

Nordiske flyselskaber spejder langt efter genopretning og går ny mørk tid i møde 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede