MobilityWatch

Tesla udskyder angiveligt produktion af omtalt pickup-truck

Produktionen er i forvejen blevet udskudt flere gange.

Foto: Robert Hanashiro/Robert Hanashiro-Usa Today Via I/Ritzau Scanpix

Den amerikanske elbilproducent Tesla vil udskyde produktionen af selskabets Cybertruck, der er Teslas første bud på en elektrisk pickup-truck, til starten af 2023.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af en kilde med kendskab til sagen.

Produktionen er i forvejen blevet udskudt flere gange og seneste melding var, at den skulle være påbegyndt i slutningen af 2022. Nu vil selskabet angiveligt først sætte gang i en begrænset produktion i første kvartal af 2023 for derefter at øge produktionen.

Ifølge Reuters skyldes udskydelsen, at Tesla vil lave ændringer i bilens funktioner for at følge med skærpede konkurrence på det store amerikanske marked for elektriske pickups.

Tesla er i forvejen kommet på bagkant i forhold til konkurrenter som Ford og Rivian.

Ford har tidligere på måneden annonceret, at selskabet vil tæt på fordoble produktionskapaciteten for den populære model F-150 Lightning til 150.000 biler. Meldingen kommer forud for forårets kommercielle lancering hos de amerikanske bilforhandlere.

Teslas topchef Elon Musk ventes at give en opdatering på produktionen 26. januar i forbindelse med selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Torsdag faldt Tesla-aktien 6,8 pct. til 1031,56 dollar, mens Ford omvendt ramte en markedsværdi på mere end 100 mia. dollar, skriver Reuters. Ford-aktien steg 2,3 pct. til 25,02 dollar.

Volvos elbilsatsning næsten tredobler salg – stadig lang vej til de store spillere 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede