MobilityWatch

General Motors vil bruge 7 mia. dollar på batterifabrikker

Den største del af investeringen vil ske på montagefabrikken Orion nord for Detriot.

Foto: JEFF KOWALSKY/AFP / AFP

General Motors har planer om at bygge en montagefabrik i den amerikanske stat Michigan om til en fabrik, der skal lave batterier til bilparken i stedet. Samlet vil bilkoncernen investerer 7 mia. dollar i batterier til elbiler.

Det skriver Bloomberg News.

Bilkoncernen kalder investeringen for det "største enkeltstående investering i GM's historie. Og det vil skabe 4000 nye job oveni i allerede 1000 stillinger. GM har tidligere oplyst, at koncernen vil fordoble omsætningen inden 2030, da det øger produktionen af elbiler.

Koncernen venter, at at halvdelen af den nordamerikanske kapacitet bruges på elbiler inden 2030.

"I dag tager vi det næste skridt i vores kontinuerlige arbejde at etablere GM's elbil-lederskab ved at foretage investeringer i batteriproduktion i USA," siger topchefen Mary Barra ifølge Bloomberg News.

"Investeringerne skaber også muligheder i Michigan, hvor vi kan tage vores medarbejdere med på overgangen til en elektrisk fremtid," siger hun.

Den største del af investeringen er på 4 mia. dollar i montagefabrikken Orion nord for Detroit, så produktion af nye elbiler såsom Chevrolet Silverado og GMC Sierra kan ske.

GM vil også bruge 2,6 mia. dollars på at bygge et produktionsanlæg i Lansing.

Nyheden sætter dog ikke strøm på aktiekursen tirsdag. GM falder 2,2 pct. midt på handelsdagen.

DFDS-partner tager første eldrevne køletrailere i brug

Fynsk ingeniørfirma ser store vækstmuligheder efter salg til hemmelig elbilskæmpe 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs