MobilityWatch

British Airways-ejer stiger efter spanske købsrygter

Luftfartskoncernen IAG kan se sin aktiekurs gå op som følge af rygter om et opkøb af et spansk flyselskab.

Iberia, som IAG ejer, er kædet sammen med et opkøb i det spanske. | Foto: Jakob Jørgensen

Den britiske luftfartskæmpe International Consolidated Airliens Group (IAG), der ejer blandt andet British Airways og spanske Iberia, er i medvind på aktiemarkedet i London onsdag, efter at netop Iberia er blevet kædet sammen med et opkøb i Spanien.

Iberia er nemlig i forhandlinger om at overtage 50 pct. af ligeledes spanske Air Europa, skriver Bloomberg News med henvisning til onlineavisen El Confidencial, der hænger sin historie op på udsagn fra anonyme kilder.

Air Europa er ejet af Globalia, som gerne vil undgå for stor indblanding fra staten, der har hjulpet Air Europa gennem coronakrisen og derfor kan ende med en stor ejerandel i selskabet, skriver Bloomberg News.

IAG-aktien stiger med 7,3 pct. til 158,80 pence på børsen i London sidst på formiddagen onsdag.

Rejsebureau raser mod konkursramte Great Dane Airlines 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs