Krydstogtgæster vender tilbage til Danmark: Men sort sky truer comebacket

Krydstogtskibene er på vej tilbage til Danmark, men konflikten mellem Rusland og Ukraine kan få konsekvenser for den udvikling.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Antallet af krydstogtskibe i Danmark er på vej op, hvor Cruise Copenhagen forventer 532 anløb i danske havne i år, hvilket ikke er langt fra niveauet før pandemien.

Men ifølge Finans lurer konflikten mellem Ukraine og Rusland ude i horisonten, og det kan få en negativ effekt på antallet af krydstogtskibe, der lægger vejen forbi Danmark.

”Konflikten mellem Rusland og Ukraine hænger som en sort sky. Hvis Rusland sender tropper ind i Ukraine, kan vi risikere aflyste krydstogter. Det vil skabe usikkerhed hos især amerikanske og oversøiske turister, hvis man f.eks. ikke kan lægge til kaj i de baltiske lande eller Skt. Petersborg,” lyder det fra Cruise Copenhagens direktør, Claus Bødker, til Finans.

Det skyldes, at et krydstogtskib kun lægger vejen forbi Danmark i forbindelse med en rute, der f.eks. går omkring Norge, Sverige, Finland, de baltiske lande og Skt. Petersborg, og derfor vil rederierne miste interessen, hvis det ikke er muligt at besøg ét eller flere lande på ruten.

Krydstogtselskaber gør comeback på andendagen i formarkedet

Brancheorganisation: Hvis ikke Aarhus Havn udvider, flytter trafik til Hamborg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også