Movia beklager: To ukrainske flygtninge fik bøde i bus

Mandag eftermiddag fik to ukrainske flygtninge en bøde i en Movia-bus for at køre uden billet. Selvom kontrollørerne ikke gjorde noget forkert, understreger trafikselskabet, at der var tale om en fejl.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Fra mandag var det muligt for ukrainske flygtninge at rejse gratis med DSB’s og Arrivas tog i Danmark ved fremvisning af gyldig legitimation.

Reglerne gælder dog ikke andre transportmidler, og ifølge TV 2 Lorry fik to ukrainske flygtninge mandag en bøde for at køre uden billet i Allerød i en bus, som hører under trafikselskabet Movia.

Kontrollørerne gjorde således ikke noget forkert, da de udstedte bøden, men episoden førte ifølge TV 2 Lorry til stor forargelse blandt passagererne.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Efterfølgende har Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann, beklaget episoden.

”Selvfølgelig skal de ukrainske flygtninge ikke betale bøde. Tale om fejl. Gratis togtransport til ukrainske flygtninge trådt i kraft i dag efter aftale med transportministeriet. Movia ikke omfattet eller informeret, men vi udviser selvfølgelig konduite. Også i dette tilfælde!,” skriver Camilla Struckmann på Twitter.

Movia oplyser i en pressemeddelelse tirsdag formiddag, at trafikselskabet har taget kontakt til de to flygtninge og trukket kontrolafgiften tilbage.

”Vi har her til morgen været i kontakt med Center Sandholm, hvor de ukrainske flygtninge bor, da vi ikke har deres telefonnumre. Personalet på centeret har været meget hjælpsomme og lovet at give de to ukrainske flygtninge besked med det samme om, at vi undskylder, ligesom de selvfølgelig ikke skal betale afgiften. De har meget andet at tænke på, så dette skal ikke være en bekymring,” lyder det fra Camilla Struckmann i pressemeddelelsen.

Ifølge Movia var selskabet ikke blevet informeret om de nye regler, da de som udgangspunkt kun gælder for DSB og Arriva, og derfor opstod der tvivl om, hvordan kontrollørerne skulle håndtere sagen.

Ukrainere kan køre gratis med tog i Danmark

Vigtige godstog ruller videre gennem Rusland – men danske speditører ser udfordringer for Silkevejen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også