Didi sendes ned i formarkedet efter udskudt børsnotering i Hongkong

Børsnoteringen er udskudt, da de kinesiske myndigheder ikke mener, at Didis persondatahåndtering lever op til myndighedernes krav.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den kinesiske samkørselstjeneste Didi Global, der er børsnoteret i New York, får hug i det amerikanske formarked, efter at selskabet har udskudt sin børsnotering i Hongkong.

Udsættelsen sker, efter at de kinesiske myndigheder har vurderet, at Didis persondatahåndtering ikke lever op til myndighedernes krav, fortæller kilder til Bloomberg News.

Det kinesiske cyberspaceministerium skulle ifølge kilderne have fundet Didis datasikkerhed utilstrækkelig, lyder det videre. Derfor vil samkørselstjenestens apps, der blev taget af de kinesiske app stores sidste år, fortsat være suspenderede.

Didi Global har i længere tid været i unåde hos den kinesiske regering, efter at samkørselstjenesten i juni sidste år lod sig børsnotere i USA imod Kinas ønske.

Sammen med flere andre kinesiske tech-selskaber har Didi således været underlagt lovmæssige indgreb fra den kinesiske regering. Det fik i december selskabet til at love at lade sig afnotere i New York.

Selskabets ADR-notering på børsen i New York falder i det amerikanske formarked fredag med 12,7 pct. til 2,95 dollar. I den ordinære handel torsdag faldt aktien 10,6 pct.

Bilbranchen: Ruslands angreb på Ukraine trækker tæppet væk under slagsmål om afgiftsrabat til plugin-hybridbiler

Høje priser på benzin får flere til at tage toget

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også