MobilityWatch

Flystyrt truer Boeing-comeback i Kina

Flyproducenten har været på vej tilbage på det kinesiske marked efter sagerne med nedstyrtede 737-MAX fly, men det seneste flystyrt kan sætte en stopper for combacket.

Foto: Bryan Woolston/Reuters/Ritzau Scanpix

Mandag styrtede et Boeing 737-800 med 133 ombord ned i Kina. Årsagen til ulykken kendes endnu ikke, men nyheden pressede aktien på den amerikanske flyproducent ned med 3,6 pct.

Den tragiske begivenhed kan nemlig true koncernens gryende comeback på det kinesiske marked, efter at luftfartskæmpen efterhånden havde lagt problemerne og skandalen omkring 737-MAX bag sig, skriver Bloomberg News.

Flyet i mandagens styrt var ejet af China Eastern Airlines, der straks har fulgt op med at grounde alle sine fly af samme type, der ellers siden sin lancering i slutningen af 1990’erne har haft en god sikkerhedshistorik.

Tilbage i 2018 og 2019, med blot seks måneders mellemrum, styrtede to fly af typen 737-MAX ned med samlet 346 ombord. Alle døde. Flytypen fik efterfølgende globalt flyveforbud, og undersøgelser viste også udfordringer med modellens sikkerhedssoftware.

De udfordringer skulle nu være udbedret, og både USA og EU har hævet sit flyveforbud, mens Kina, der var først til at indføre det, først nu er på vej til det.

”Det kommer på et ekstremt delikat tidspunkt, da Boeing endelig sigter på at genstarte leveringen af 737-MAX i Kina efter tre års pause,” skriver Seth Seifman, analytiker hos JPMorgan, i en kommentar ifølge Bloomberg News.

”Kinesiske myndigheders kommentarer i de kommende dage vil derfor være vigtige for at måle påvirkningen fra denne tragedie på Boeings genrejsning.”

Familien af 737-fly er Boeings største indtægtskilde.

China Eastern sætter Boeing 737-800-fly på jorden

Boeing-fly med 133 personer om bord styrter ned i Kina

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs