Enkeltmandsfirmaer er sluppet for fartbøder i tre år

Grundet forvirring om, hvem der skulle have tilsendt bøden, har enkeltmandsfirmaer i godt tre år ikke fået tilsendt fartbøder for i alt 46 mio. kr.
Foto: Laura Bisgaard Krogh/Ritzau Scanpix
Foto: Laura Bisgaard Krogh/Ritzau Scanpix

I godt tre år har biler ejet af et enkeltmandsfirma ikke fået tilsendt fartbøder efter at være blevet blitzet af en fotovogn eller en stærekasse.

Det fremgår af et svar fra Rigspolitiet til Justitsministeriet, skriver Berlingske.

Ifølge politiet skyldes fejlen, at der i en periode inden 2018, hvor fejlen begyndte, havde været tvivl om betalingen af fartbøderne, når bilen var ejet af en enkeltmandsvirksomhed - bøderne blev sendt til selskabet fremfor bilens fører, og derfor stoppede Rigspolitiets hastighedskontrol helt med at sende fartbøderne i tre år.

I et svar til Folketingets retsudvalg kalder justitsminister Nick Hækkerup (S) det ”selvsagt stærkt beklageligt, at det automatiske trafikkontrolsystem ikke har kunnet håndtere, om en bøde skulle udstedes til ejeren personligt eller til virksomheden med den konsekvens, at bøden ikke er blevet opkrævet.”

Rigspolitiet er nu ved at gennemgå bøderne, der har en samlet værdi af 46 mio. kr., men bøder for 18 mio. kr. er forældede, oplyser Justitsministeriet.

Fra 2022 bliver det dyrere at træde for hårdt på speederen

Selskab bag trafikalarmer præsenterer igen beskedent overskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også