Luftfartsselskaber stiger på udsigt til faldende oliepris

Olieprisen falder torsdag efter rygter om, at USA overvejer at frigive 1 mio. tønder olie om dagen fra landets reserver i flere måneder. Det får flere fly-aktier til at stige.
Foto: Horst Galuschka/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Horst Galuschka/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Fly-aktier stiger i de europæiske aktiemarkeder på udsigterne til faldende oliepris.

Lavprisselskabserne specielt er i topform. Wizz Air stiger 4,9 pct. til 13.385 ungarske forint, Ryanair stiger 2,5 pct. til 13,82 euro i Dublin, mens Easyjet stiger 1,6 pct. til 559 pence i London.

Herhjemme stiger SAS også. Stigningen er 2,6 pct. til 0,79 kr.

Olieprisen falder torsdag, efter rygter om at USA overvejer at frigive 1 mio. tønder olie om dagen i adskillige måneder for at adressere udbudskrisen skabt af Ruslands krig med Ukraine.

Brent-olieprisen ligger torsdag formiddag i 109,20 dollar per tønde sammenlignet med 114,53 dollar per tønde onsdag eftermiddag.

Biden-administrationen overvejer en plan om at frigive omkring 1 mio. tønder olie om dagen fra landets reserver i flere måneder for at bekæmpe stigende benzinpriser og mangel på forsyninger efter Ruslands invasion af Ukraine, siger personer med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

Den samlede frigivelse kan blive på op til 180 mio. tønder, siger kilderne forud for en ventet officiel meddelelse.

Planen er ledsaget af et diplomatisk fremstød fra Det Internationale Energiagentur om at koordinere en global frigivelse fra andre lande.

Olieprisen presset af udsigt til oliereservefrigivelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også