Pilotformand om SAS-konflikt: Vi er meget langt fra hinanden i øjeblikket

SAS stiller fuldstændig urimelige krav til selskabets piloter, mener formanden for Dansk Pilotforening.
Foto: Dansk Metal / PR
Foto: Dansk Metal / PR
AF MARKETWIRE

Konflikten mellem SAS ledelsen og de fire pilotforeninger, der udgør SAS Pilot Group, SPG, er fortsat udtalt efter de seneste overenskomstforhandlinger tidligere på ugen mellem de to parter hurtigt faldt til jorden.

Ifølge Henrik Thyregod, formand for Dansk Pilotforening, DPF, som er en af de foreninger, der udgør SPG, er piloterne og SAS meget langt fra hinanden i forhold til forhandlingerne i øjeblikket.

”Vi gik fra forhandlingsbordet, fordi vi mener, det er fuldstændig urimelige krav, der bliver lagt frem,” siger Henrik Thyregod i interview med MarketWire.

”Vi mener i øvrigt, at SAS handler meget forkert ved at ansætte udenlandske piloter i nyopstartede virksomheder og dermed forbigå de opsagte piloters rettigheder til genansættelse. Det handler i vores optik om omgåelse af overenskomsterne, og den sag køres i Arbejdsretten,” siger Henrik Thyregod.

I et brev sendt ud fra SPG til medlemmerne den 29. marts, som Check-In.dk kunne berette om, fremgik det, at SAS kræver ”længere arbejdsdage, længere arbejdsuger, kraftig lønnedgang, kortere fridage, mindre sommerferie og andre områder.”

Henrik Thyregod vil ikke gisne om potentielle arbejdsnedlæggelser.

En potentiel strejke skal dog varsles med 14 dage, påpeger han.

Analytiker om SAS: Næste skridt kan blive strejkevarsel og det er dyrt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også