Stort dansk bilhus fordoblede bundlinjen i 2021

Nielsen Car Group havde igen fart på i 2021 og øgede både top- og bundlinje. Også 2022 ser positivt ud, men krigen i Ukraine kan udfordre.
Adm. direktør Bjarne Nielsen fra Nielsen Car Group. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Adm. direktør Bjarne Nielsen fra Nielsen Car Group. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Det gik frem over hele linjen for Nielsen Car Group i 2021, der slog rekorder på flere parametre.

Det viser nyt regnskab for selskabet, der er blandt Danmarks største bilhuse, og som bl.a. forhandler biler af mærkerne Ford, Renualt og Kia og desuden har en leasingforretning.

Omsætningen stiger over 21 pct. til 2,26 mia. kr. Omkostningerne stiger også, men selskabet leverer alligevel et driftsresultat på 49,6 mio. kr. mod 33,7 mio. kr. i 2020.

Selskabet henter lidt mere på de finansielle indtægter end året før, og i sidste ende bliver det til et overskud på 31,7 mio. kr., hvilket er godt en fordobling af resultatet året før.

Ledelsen kalder da også resultatet for tilfredsstillende og inden for forventningerne.

Når det gælder udviklingen i indeværende år, ser det også positivt ud, selv om der er mulige forhindringer. For 2022 forventes et resultat før skat i størrelsesordenen 35-45 mio. kr. mod 38 mio. kr. før skat i 2021, men som ledelsen skriver, vil resultatet ”kunne påvirkes af bilbranchens generelle markedsvilkår, herunder påvirkningen af krigen i Ukraine.”

Selskabet er stiftet i 1988 af Bjarne Nielsen, som stadig er adm. direktør. I 2020 introducerede selskabet Nielsen Car Group som brand for hele koncernen.

”Vi har gennem det seneste års tid samlet vores aktiviteter under det, vi kalder Nielsen Car Group. Vi har haft nogle juridiske enheder som Bilernes Hus, Bjarne Nielsen og Leasing.dk samt nogle ejendomme, og dem samler vi nu under det samlende navn Nielsen Car Group,” udtalte Bjarne Nielsen til Finans.

Danmarks største bilhus samler aktiviteterne under navnet Nielsen Car Group

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også