MobilityWatch

Skuffende meldinger sender aktie bag samkørselstjeneste ned

Amerikanske Lyft er kommet med flere udmeldinger, som får aktien til at falde.

Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske samkørselstjeneste Lyft falder med hele 26,6 pct. i tirsdagens eftermarked, da koncernens opgørelse af antallet af aktive chauffører skuffer, ligesom ledelsen på en efterfølgende telekonference har talt om øgede investeringer.

Blandt andet vil Lyft betale mere for at lokke flere chauffører tilbage på vejene efter pandemien, og et skuffende bud om en omsætning på 1 mia. dollar i andet kvartal kombineret med et justeret driftsoverskud, EBITDA, på 10--20 mio. dollar, så sænkes aktien.

Konsensus for andet kvartal var nemlig på forhånd, ifølge Bloomberg News, på en omsætning på 1,02 mia. dollar og et driftsovrskud på 81 mio. dollar.

Koncernen oplevede ellers en vækst i omsætningen i første kvartal på 44 pct. til 876 mio. dollar mod ventede 845 mio. dollar, mens det justerede driftsoverskud, EBITDA, landede i 55 mio. dollar mod spåede 14 mio. dollar, ifølge Bloomberg News.

På bundlinjen var der også en fremgang til et overskud på 25 mio. dollar, for den fortsættende forretning, mens der året forinden var et tab på 114 mio. dollar, og mens analytikerne på Wall Street havde regnet med et underskud på 21 mio. dollar.

Antallet af aktrive chauffører, dem som ruller rundt på gader og stræder og kører kunderne frem til deres destinationer, voksede også med 32 pct. til 17,8 mio. chauffører sammenlignet med året før, hvor pandemien dominerede, men mod ventede, mens 18,0 mio. chauffører var forventet.

”Vores resultater for første kvartal overgår betydningsfuldt vores forventning. Denne præstation var drevet af øget efterspørgsel og modstandsdygtige niveauer for chauffører,” udtaler finansdirektør Elain Paul i regnskabet.

Konkurrenten Uber, som kommer med sit regnskab onsdag efter markedets lukning, trækkes med ned af Lyfts melding og mister 11,8 pct.

Lyft ramt af omikron i fjerde kvartal


Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs