MobilityWatch

Flyproducent høster analytikerros efter regnskab

Særligt driftsresultatet hos Airbus overraskede analytikerne positivt i selskabets første kvartal.

Foto: Jamie Freed/Reuters/Ritzau Scanpix

Den franske flyproducent Airbus præsterede i første kvartal af 2022 væsentligt bedre på indtjeningen end ventet.

Det viser selskabets regnskab offentliggjort torsdag morgen ifølge Bloomberg News.

Airbus fortæller i regnskabet også, hvordan det går med opskaleringen af produktionen af flytypen A320. Her gør selskabet fremskridt i forhold til at nå en månedlig rate på 65 fly i midten af 2023, mens der arbejdes frem mod at nå en produktion på 75 fly månedligt i 2025.

Det øgede produktionsmål er baseret på analyser af den globale efterspørgsel og paratheden i økosystemet i forsyningskæden, oplyser Airbus.

Regnskabet mødes med rosende ord fra adskillige analysehuse, heriblandt Citi og Jefferies, der begge ser positivt på de løftede produktionsforventninger.

Investorerne tager da også positivt imod regnskabet og har torsdag morgen sendt aktien i toppen af det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 7,7 pct. til 110,48 euro på børsen i Paris.

I første kvartal landede omsætningen noget nær ventet på 12,0 mia. euro mod analytikernes bud på 11,99 mia. euro.

Mere overbevisende var det justerede driftsresultat, EBIT, der løb op i 1,26 mia. euro i perioden - en vækst på 82 pct. sammenlignet med første kvartal året før - mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde udset sig 0,7 mia. euro.

På bundlinjen realiserede Airbus et overskud på 1220 mio. euro mod ventet 431,6 mio. euro og et overskud på 362 mio. euro i første kvartal af 2021.

Til gengæld skuffede Airbus’ justerede frie pengestrømme, der faldt 82 pct. til 213 mio. euro sammenlignet med samme periode sidste år. Der var ventet 588,3 mio. euro.

”Vores 2022-prognose er uændret, selv om risikoprofilen for resten af året er blevet en større udfordring som følge af det komplekse geopolitiske og økonomiske miljø,” siger topchef Guillaume Faury i regnskabet ifølge Bloomberg News.

”Ser vi længere end 2022 venter vi stærk vækst i efterspørgslen på kommercielle fly drevet af A320-flyserien,” lyder det videre.

Airbus venter således fortsat et justeret EBIT-resultat på 5,5 mia. euro. Det er dog lavere end konsensus blandt analytikerne.

Flere teknologier er på bordet i luftfartens grønne omstilling: ”Svaret er ikke åbenlyst”

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs